αεροδιαστημική φοιτητική ομάδα ASPiRE

Η ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΗ Α.Ε. υποστηρίζει ενεργά και με περηφάνια την αεροδιαστημική φοιτητική ομάδα ASPiRE, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το όραμά της ομάδας είναι η προώθηση του πανεπιστημίου και του συναρπαστικού τομέα της μηχανικής και της αεροδιαστημικής μέσω πανελλαδικών, ευρωπαϊκών και παγκόσμιων διαγωνισμών όπως και των ερευνητικών project της ASPiRE.

Η ομάδα έχει λάβει μέρος στον παγκόσμιας κλάσης πυραυλικό διαγωνισμό Spaceport America Cup τις χρονιές 2021, 2022 και κατάφερε στον διαγωνισμό 2021 με τον πύραυλο «Φαέθων», να αποσπάσει την 3η θέση στην υψομετρική κατηγορία των 3000 μέτρων όπως και την θέση Runner Up για τον πύραυλο με την καλύτερη μοντελοποίηση και προσομοίωση στο στάδιο σχεδίασης.

Επίσης το 2022 η ASPiRE συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπου με το εκθεσιακό μοντέλο του πύραυλου «Φαέθων», κατάφερε να προσελκύσει πλήθος κόσμου εμπνέοντας έτσι το ενδιαφέρον για την αεροδιαστημική και για την επιστήμη γενικότερα.